Huidzorg-Limburg logo

  • Huidzorg Limburg
    PRAKTIJK VOOR HUID- EN OEDEEMTHERAPIE

Wat kan Praktijk voor huid- en oedeemtherapie Vera van Beers voor u betekenen?

U heeft altijd baat bij een behandeling bij Praktijk voor huid- en oedeemtherapie Vera van Beers. Om alvast een beeld te geven van de mogelijkheden, vindt u hieronder meer informatie over de aandoeningen die regelmatig behandeld worden in de praktijk.

Behandeltraject

Een behandeltraject is op hoofdlijnen te verdelen in vier stappen: het bespreken van de klacht, bepalen van het behandelplan, monitoren van de voortgang en eventueel bijstellen van de behandeling. We geven graag meer inzicht in deze stappen zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Tijdens het intakegesprek bespreekt u uw klachten, wensen en verwachtingen. De huidtherapeut geeft in dit gesprek aan wat de mogelijkheden zijn. Ook het kostenplaatje en tussenkomst van de verzekering kan aan bod komen. Na dit gesprek bepaalt u of u wilt starten met de behandeling.

In overleg met u bepaalt de therapeut een behandelplan dat bestaat uit een of meer behandelingen. Als dat nodig is, bespreekt de huidtherapeut uw klachten met uw huisarts of medisch specialist.

Tijdens en na de behandeling mag u rekenen op deskundig advies over hoe u zelf bijdraagt aan een optimaal resultaat. Voor een zo soepel mogelijke behandeling vindt u alle behandelaspecten op één adres. Dus ook hulpmiddelen zoals littekenpleisters, elastische kousen en drukbraces worden voor u verzorgd.

Tijdens ieder bezoek bespreekt u de vorderingen met de huidtherapeut. Op die manier wordt de voortgang nauw in het oog gehouden en kan het behandelplan eventueel bijgestuurd worden.

Kosten en vergoedingen door verzekeraar

Tijdens een intakegesprek kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden van de behandeling en van de vergoedingen. Voor huidtherapie bestaan contracten met alle zorgverzekeraars. Hoe hoog de vergoeding is, hangt af van de zorgverzekeraar. Goed om te onthouden is dat de vergoeding soms gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering komt.